fredag, mars 12, 2010

Samhällsinsats

Igår var jag för första gången och lämnade blod, känner väl att det socialistiska i blodet snart spiller över så det vara lika bra att dela med sig utav det. Det var den grovaste nålen jag någonsin sett att man sätter i en människa men det är inte så konstigt när de ska ha 4,5 dl blod ur dig på en kvart. Det måste ju vara lite fart på grejerna!
Hursomhave så får man ju lite fina ersättningar som tack för att man lämnar blod, jag valde en bok denna gången Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull - Mark Levengood och Unni Lindell. Jag ville egentligen haft ett assnyggt glas men jag hade Sveriges minsta väska med mig och kände inte för att promenera hem med ett vinglas i näven typ 3 på en torsdags eftermiddag.
Det jag ville säga var iaf att jag har hittat min nya bibel, jag älskar barn som håller sitt avstånd. Att få tillgång till deras intelligens utan att vara i närheten av dem, kan det bli bättre?

Jag har hittat några favoritcitat:

Gamla tanter är ofta tjocka. Inte för att de äter så mycket, utan för att det de äter lagrar sig i pucklar. Precis som på kamelerna. - Lars, 6 år

Jag tycker om att slå min syster. Inte medvetslös, bara så att hon förstår allvaret. - Jörgen, 7 år

En riktig kompis är snäll som en kossa och säger aldrig "bajskorv" till en med hård röst. - Sofie, 6 år

Många förälskade blir lite dummare. Lite bortresta i sitt yttre landskap liksom. - Thomas, 9 år

På pensionärshemmet luktar det middag i korridirerna och Gud i vrårna. - Siri, 7 år

Nej, säger jag. Vi skriver inte "Varför?" i morfars dödsannons. Han var 89 år. Vi skriver "Varför inte?" - Marks mamma

Och med det sista vill jag bara säga att jag nog är kär i Marks mamma. Den logiken är så jävla underbar!

Jag har även lyckats att bli förkyld och det är inte så roligt som det låter. Jag är tät i ena näsborren men det jobbiga är att det känns som om det är alldeles torrt och så fort man andas in så river det liksom i näsväggen. Det är inte skönt på något plan faktiskt, det är ganska irreterande och jobbigt.
Dagens plan är att jag ska läsa igenom partiprogram som en slags uppladdning inför valet i september, ska man följa familjetraditionerna så ska man ju rösta vänster men jag vet inte. Tycker att den där Lars Ohly är lite läskig på ett gubbslemmigt sätt. Men hur som helst, ska läsa dom där jädra programmen och så ska jag hasa mig ner till biografen och hämta ut våra biljetter till kvällens tidigare visning av 3D versionen av Alice i underlandet. Jag ska alltså ta mig ner till stan, förbi alla affärer som jag vill gå in i och in på bion, hämta biljetterna och sen gå förbi affärerna en gång till utan att gå in i dom. Och anledningen till att jag inte ska gå in i några affärer på vägen är för att jag kommer köpa något, jag känner det i hela kroppen. Bara för att min ekonomiska situation inte är lika haltande längre tror jag att jag kan köpa vad jag vill utan att det får effekter, vilket inte riktigt stämmer. Men jag ska vara stark, jag ska inte göra av med pengar på något ovettigt fram tills 10 april, då jädrar släpps alla gränser. Det kan bli årets händelse och då ska det inte finnas några gränser!

Jag har uppenbarligen fått en liten förkärlek för att skriva långa inlägg det senaste så det är ju dumt att sluta här menar jag.

Det är ganska skönt just nu, jag har gått ner 2 kilo på och är just nu bara 5 kilo från min egentliga normalvikt. Dom ska fasen bort till sommaren! Sen är väl det viktigaste kanske att behålla den men det ska gå, bara jag kommer dit så löser det sig, på något vis.

Puss på mig själv.

Inga kommentarer: